Amophos 12-61-0

Amophos 12-61-0

МАР, напълно водоразтворим тор за фертигация в полското и оранжерийното производство. Моноамониев фосфатен тор, високо ефективен източник на азот и фосфор за растения. Препоръчва се за употреба в началните стадии от растежа и развитието, когато нуждата от фосфор е от решаващо значение за създаването на коренова система и по-енергичното усвояване на азота от растенията. Пълната разтворимост на тора го прави подходящ и за листно приложение. Походящ за торене при всички почви и култури.

Моноамонив фосфат е съвместим с повечето водоразтворими торове, с изключение на торове, съдържащи калций или магнезий.

Опаковка: Торби 25 кг, наредени на палети по 1 200 кг.

 

 

 


Този артикул може да бъде намерен в складови бази Стара Загора, Горна Оряховица, София и дистрибуторската мрежа

Моноамониев фосфат (МАР) е комплексен, висококонцентриран, водоразтворим минерален тор. Съдържа в състава си два основни хранителни елемента - 12 % азот (N) и 61 % фосфорен пентаоксид (P2O5 ) или общо 73 % активно вещество, което го прави лесно усвоим от растенията.

МАР е с най-висок процент на водоразтворим P2O5 (мин. 61 %) сред фосфорните торове. Присъствието на фосфорни йони създава условия за по-енергично усвояване на амониевия азот. Недостигът на фосфор се отразява негативно върху цветообразуването, семената и плодовете, което води до по-ниски добиви. Моноамониевият фосфат е походящ е за торене на всички почви и култури. Поради това, че е водоразтворим, той има качествата на бързодействащ фосфорен тор, а слабата подвижност на фосфора в почвата позволява да се използва за основно, запасяващо, както и за периодично торене.

MAP се усвова изцяло от растенията и не оставя баластни вещества в почвата, които биха могли да намалят почвеното плодородие.

Гарантирани показатели:

Азот (N) : 12,0%

Фосфор : 61,0%

Разтворимост > 99,80 %

Култура Период на приложение Общо подадено к-во (kg/ha)
Зеленчукова култура От началото на фертигационния период до 3-4 седмици преди прибиране на реколтата 150-300 kg/ha
Овощна култура От началото на фертигационния период до 4-6 седмици преди прибиране на реколтата 100-200 kg/ha
Лозя От началото на фертигационния период до края на цъфтежа 100-200 kg/ha
Фуражна /Царевица, Слънчоглед и др./ От началото на фертигаицонния период до 4-6 седмици преди прибиране на реколтата  100-200 kg/ha 

 

 

Име: Моноамониев фосфат

Молекулно тегло:

Външен вид: Кристал

Употреба: Водоразтворим минерален тор

CAS №:

UN №:

Изпрати запитване за този продукт
  Изпрати запитване  


 
нов код   Въведете кода

« назад