Calanit

Calanit

Калциев нитрат, напълно водоразтворим тор за фертигация в полското и оранжерийното производство.

Калцият е жизненоважен елемент за здравината на тъканта и оцветяването на растенията. Той образува и поддържа структурата на клетъчните стени и подобрява добива и качеството на реколтата.

Калциев нитрат с марката Континвест е с доказано качество, не отстъпващо на качеството на водещите световни производители, лесно се абсорбира от растението и подобрява здравината на клетките. Високо ефективен източник на азот и калций, подобрява качеството и удължава срока на годност на продукцията.

Съвместим с повечето торове, с изключение на съдържащите фосфати и сулфат.

Опаковка: Торби 25 кг, наредени на палети по 1 300 / 1200 кг

 

 
 


Този артикул може да бъде намерен в складови бази Стара Загора, Горна Оряховица и дистрибуторската мрежа

 Калциев нитрат Континвест  за листно и капково подхранване и фертигация. Най-доброто защитно средство срещу калциев недостиг Никой друг минерален тор няма подобно действие Калциевият нитрат е единственият азотен тор, който вкислява почвата.

Калцият е необходим за нормалния растеж на растителните органи и за подобряване на здравината, оцветяването, качеството и съхраняемоста на плодовете. Играе ключова роля за деленето и удължаване на клетките и при образуване и поддържане на структурата на клетъчните стени. Недостигът на калций може да доведе до сериозни щети от намаление на добива и качеството на продукцията.

Увреждания се наблюдават предимно до върха на нарастване или в тъканите на запасните органи – плодове, клубени, луковици. Характерни увреждания са върховото загниване на плодовете на доматите и пиппера, периферната некроза по листата на салатата, горчивите петна по ябълковите плодове, гушата по зелето и други

Калциев нитрат с маркта Континвест е продукт с висока чистота, разтворим в вода вода без остатък. Предназначен специално за фертигация /торене с поливната вода/ и за листно подхранване – предоставя на растенията два абсолютно необходими хранителни елемента – азот и калций . Подходящ за торене на всички култури и почви, но е особено желателен в интензивните производствени направления - оранжерийно зеленчуко и цветопроизводство, полско зеленчукопроизводство, овощарство / за борба с горчивите петна по плодовете/. Незаменим при отглеждане на растенията на различни субстрати или хранителни разтвори.

Гарантирани показатели:

- Азотно съдържание: мин. 15,5 %

- Калций ( CaO): мин. 27,00 %

Разтворимост > 99,80 %

 
Култура Период на приложение Общо подадено количество (kg/ha)
Зеленчукова култура В края на периода на растеж и в началото на растеж на плодовете 200-500 kg/ha
Овощна култура В края на периода на растеж и в началото на растеж на плодовете 200-500 kg/ha
Лозя В края на периода на растеж и в началото на растеж на плодовете 100-300 kg/ha
Фуражна /Царевица, Слънчоглед и.др./ В края на периода на растеж и в началото на растеж на плодовете 100-300 kg/ha

 

Име: Калциев нитрат

Молекулно тегло:

Външен вид: Бели гранули

Употреба: Водоразтворим минерален тор

CAS №: 15245-12-2

UN №: 1454

Изпрати запитване за този продукт
  Изпрати запитване  


 
нов код   Въведете кода

« назад