Magasul

Magasul

Магнезиев сулфат, напълно водоразтворим тор за оранжерийно производство и фергитация. Съдържа много чист и високо разтворим магнезиев хептахидрат, който може да се използва за листно торене или чрез напояване.

Магнезиев сулфат е продукт, който е разработен с цел предотвратяването и обработката на физиопаталогиите при различни растения, които са в резултата на липса или недостиг на магнезий. Внасяне на магнезий обикновено се налага, когато почвите са леки, с ниско съдържание на магнезий или с кисела реакция.Магнезият и сярата коригират недостига в почвата като едни от най-важните микроелементи. Най-често магнезиевият сулфат се прилага за саксийни растения или култури изискващи големи количества магнезий (картофи, рози, домати, лимонови дървета, моркови и др.).

Магнезиев сулфат е съвместим с повечето торове, с изключение на съдържащите калций.

Опаковка: Торби 25 кг, наредени на палети по 1 200 кг.


Този артикул може да бъде намерен в складови бази Стара Загора, Горна Оряховица, София и дистрибуторската мрежа

Внасяне на магнезий обикновено се налага, когато почвите са леки, с ниско съдържание на магнезий или с кисела реакция. Прилагането на високи норми калиеви торове на почви, недостатъчно запасени с магнезий, а така също и проливните валежи също са от възможните причини за възникване на магнезиев недостиг. За лечение при визуални симптоми на недостиг на магнезий и при високо съдържание на калий в почвата и растенията

Магнезиев сулфат е изключително подходящ за маслодайна рапица във фаза нарастване на листата и стъблото и за зърнено-житни култури (за повишаване съдържанието на глутен).

Гарантирано съдържание:

Магнезий (МgО) - 16 %

Сяра (S) - 13 %

Разтворимост > 99,80 %

Култура Период на приложение Общо подадено к-во (kg/ha)
Зеленчукова култура От началото на фертигационния период до началото на плодообразуването 150-300 kg/ha
Овощна култура От началото на фертигационния период до началото на плодообразуването 50-100 kg/ha
Лозя От началото на фертигационния период до началото на плодообразуването 50-100 kg/ha
Фуражна /Царевица, Слънчоглед и др./ От началото на фертигаицонния период до началото на плодообразуването  50-100 kg/ha 

 

 

Име: Магнезиев сулфат

Молекулно тегло:

Външен вид: Кристал

Употреба: Водоразтворим минерален тор

CAS №:

UN №:

Изпрати запитване за този продукт
  Изпрати запитване  


 
нов код   Въведете кода

« назад