Maganit

Maganit

Магнезиев нитрат, напълно водоразтворим тор за фертигация в полското и оранжерийното производство. Магнезият е от значение за растежа и развитието на растенията. Недостигът му забавя развитието на растенията, което води до ограничен добив и лошо качество на продукцията. Той е ключов компонент към молекулата на хлорофила. Играе съществена роля при процесите на фотосинтеза и образуването на въглехидрати. За лечение при визуални симптоми на недостиг на магнезий и при високо съдържание на калий в почвата и растенията.

Съвместим с повечето торове, с изключение на съдържащите фосфати и сулфати.

Опаковка: Торби 25кг, наредени на палета по 1 200кг.

 


Този артикул може да бъде намерен в складови бази Стара Загора, Горна Оряховица, София и дистрибуторската мрежа

Mагнезият е елемент от изключителна важност за овощните култури и при недостиг дърветата намаляват продуктивността си и боледуват.

Внасяне на магнезиеви торове обикновено се налага, когато почвите са леки, с ниско съдържание на магнезий или с кисела реакция. Прилагането на високи норми калиеви торове на почви, недостатъчно запасени с магнезий, а така също и проливните валежи също са от възможните причини за възникване на магнезиев недостиг. Симптомите се появяват през летните месеци По листата на овошките, страдащи от магнезиев дефицит, се появяват хлоротични петна, които са разположени симетрично спрямо главния нерв. Скоро след появата им петната некротират (обикновено до два дена). Тези признаци се проявяват първоначално по старите листа, които окапват преждевременно. Плодовете са с по-малки размери и влошено качество. Нарушава се и снабдяването с вода на овощните растения. За най-чувствителна на магнезиев недостиг се смята ябълката, но от него страдат и останалите овощни видове. Внасянето на магнезиеви торове в почвата е с по-бавен ефект. Поради тази причина те трябва да се използва предварително, преди да са се появили признаците на дефицит. Листното подхранване с магнезий е по-ефикасно от почвеното внасяне Много по-ефикасно от почвеното приложение на магнезиеви торове е листното торене. Обикновено се правят няколко пръскания през вегетацията след образуване на листната маса. Използват се солите магнезиев сулфат (с 16 процента магнезий) и магнезиев нитрат (с 15 процента магнезий) с концентрация не по-висока от 2 на сто, поради риска от появата на пригори по листата. За листно подхранване може да се използват и листни торове, съдържащи магнезий за почвено и листно подхранване при разход 60-200 мл/дка.

Гарантирани показатели:  

Азот (N) : 11,0%

Магнезий (MgO) : 16,0%

Разтворим във вода магнезий : 10,0%

 

 
Култура Период на приложение Общо подадено к-во (kg/ha)
Зеленчукова култура От началото на фертигационния период до началото на плодообразуването 150-300 kg/ha
Овощна култура От началото на фертигационния период до началото на плодообрззуването 50-100 kg/ha
Лозя От началото на фертигационния период до началото на плодообразуването 50-100 kg/ha
Фуражна /Царевица, Слънчоглед и др./ От началото на фертигаицонния период до началото на плодообразуването  50-100 kg/ha 

 

 

Име: Магнезиев нитрат

Молекулно тегло:

Външен вид: Бели гранули

Употреба: Водоразтворим минерален тор

CAS №:

UN №:

Изпрати запитване за този продукт
  Изпрати запитване  


 
нов код   Въведете кода

« назад